Варненските хокеисти надвиха ЦСКА

Архив Варна

19-02-2011, 21:10

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ДЕНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ

Всичко от Автора

"Морските дракони" победиха с 9:5 ЦСКА. Мачът бе изключително интересен най-вече заради отличния вратар на гостите. И притеснението на домакините. Още в началото „червените“ поведоха, малко по-късно удвоиха преднината си, а в 10-тата минута варненци намалиха 1:2. Последва нов гол за гостите и два за драконите. След 15 минути игра - 3:3. Макар че в 90% от времето ЦСКА водеше в резултата, играта бе основно пред тяхната врата.

ДЕНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ

"Морските дракони" победиха с 9:5 ЦСКА. Мачът бе изключително интересен най-вече заради отличния вратар на гостите. И притеснението на домакините.

Още в началото „червените“ поведоха, малко по-късно удвоиха преднината си, а в 10-тата минута варненци намалиха 1:2. Последва нов гол за гостите и два за драконите. След 15 минути игра - 3:3. Макар че в 90% от времето ЦСКА водеше в резултата, играта бе основно пред тяхната врата.

Варненските хокеисти бяха видимо по-добри и по-силни физически, но още веднъж повтарям – вратарят на гостите беше блестящ. А и те бяха доста ефективни в атака.

Втората част продължи по същия начин, но до гол се стигна едва няколко минути преди края. Варненци за първи път поведоха с 4:3. Веднага след гола „армейците“ се активизираха и започнаха да нападат по-настървено.

Последната третина започна изключително агресивно, „червените“ изравняваха два пъти, варненци пак повеждаха до 6:5. След това силите на гостите свършиха и в момента, в който драконите за пръв път поведоха с 2 гола преднина, (7:5) ЦСКА се предаде. Така, до 9:5.

Не съм специалист по хокей на лед, гледам го само на Олимпийските игри. Нищо не мога да кажа за техническото и тактическо ниво на двата отбора. Но атмосферата беше яка. Предварително се притеснявах, че ще бъде  много студено в залата, но си беше като на баскетбол в  зала „Христо Борисов“ :)

Както винаги на детски спорт най-забавни бяха реакциите на майките. Софиянки бяха много добре организирани и скандираха в синхрон. Варненската публика заложи на тромби и вувузели, което не беше много хубаво. Но и да скандираш „Морски дракони“ не е работа.

Най-добрият лаф по време на мача - майка към сина си, който според нея не е достатъчно борбен на полето: „Ей, момченце, ще те запиша при фигуристките“. Само не разбрах дали го заплашва или го насърчава по този начин.

Супер е, че децата спортуват, създава се нова спортна общност, има настроение. С времето и публиката ще стане по-компетентна и хората, интересуващи се от хокей, ще са повече.

И няколко забележки:

1. Атмосферата предразполагаше да има наденички и греяно вино пред залата..някакъв мърчандайзинг.

2. Струваше ми се редно тренерът да пусне всички деца да играят.

3. При положение, че днес имаше около нула спортни събития в града, можеше някоя телевизия да отрази мача. Но явно новото начинание се нуждае от малко спортен маркетинг и медийна политика.

Ако някой проявява желание – утре в 11.30 играем с Хасково.

На следващия ден: Ледена сила (Хасково) - Морски дракони (Варна) 4:13 »