Младeжи ни учат на отговорно шофиране в четвъртък в Морската

Мисия Варна

22-06-2011, 17:40

Снимка:

roadsafety.open-youth.org

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На 23 юни от 10 до 18 часа на входа на Морската градина  ще се проведе събитие – част от четвъртото издание на кампания „Шофирай отговорно“.

В рамките на „Шофирай отговорно“ 2011 ще можете да:

• Използвате симулатор за шофиране, който чрез софтуер ще Ви постави в рискови ситуации, които реално са се случили на европейските пътища. Същевременно той може да разиграе тези ситуации повторно, използвайки Вашите реакции, но под влиянието на определено количество алкохол. -
Изпробвате алкоочила, който симулират виждане с между 0.7 и 1.1 промила алкохол, позволявайки Ви на трезва глава да видите как изглежда света след употреба на алкохол.  

• Използвате специален еко-софтуер в симулатора за шофиране, който анализира поведението на водача, изчислява по-оптимално такова и прави предложения за подобрение.

• Видите екошофьор - технология, която може да се адаптира към бордовия компютър на автомобил и с помощта на специален софтуер извлича информация от компютъра за определена траектория на движение, анализира я и показва как всяко едно действие на водача влияе на екологичния ефект от шофирането.

• Проверите знанията си относно отношението на българите към употребата на алкохол посредством въпросник. Като награда за участието си ще получите химикалката, с която са попълнили въпросника, и значка.

• Като завършек на участието си с пощенска картичка можете да споделите мнение, идеи и препоръки с министъра на транспорта. Организаторите обещават да му я предадат.

Като награда ще получите еднократен тест за алкохол в кръвта.

Инициативата се организира от сдружение „Отворена Младеж“ със съдействието на Община Варна.

Кампанията се подкрепя от Европейската Комисия чрез програма „Младежта в действие“ и Диаджео.

През 2011 година „Шофирай отговорно“ се провежда под патронажа на г-н Ивайло Московски, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщения.