15 минути и още 104 000 лева за образование

Мисия Варна

01-09-2011, 14:49

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

училищата, които са поискали дофинансиране са ОУ "Христо Смирненски" в село Тополи, ОУ "Св. Климент Охридски" в село Константиново, СОУ "Елин Пелин"и Оздравително училище "Д-р Н. Димитров".

15 минути продължи днешното последното за този мандат заседание на общинската комисия "Наука и образование".

Съветниците гласуваха да се отпуснат общо 103 915 лева за дофинансиране на  паралелки под норматива за минимален брой ученици в четири общински учебни заведения.

Средствата, които трябва да бъдат гласувани и на сесия на общински съвет, ще бъдат за предстоящата учебна година, а училищата, които са поискали дофинансиране са ОУ "Христо Смирненски" в село Тополи, ОУ "Св. Климент Охридски" в село Константиново, СОУ "Елин Пелин"и Оздравително училище "Д-р Н. Димитров".

Според представените разчети, от началото на предстоящата учебна година до края на 2011 година, за маломерните паралелки в четирите школа  са необходими 41 475 лева, а до 15 юни 2012 година сумата е 62 440 лева.

В края на последната комисия по "Наука и образовие", председателят й Радослав Коев от партия "Отечество" благодари на колегите си, на журналистите и общинската администрация за съвместната работа през изтичащия мандат. Той обаче не пропусна да наблегне на факта, че въпреки заявките, че образованието е приоритет на общината и на всички партии, комисията остана до края най-малобройната, в сравнение с другите постоянни комисии към Общински съвет - Варна.

"Да се надяваме следващият общински съвет да успява по-добре от нас с приоритета образование", заключи Коев.