Кунева във Варна: Политическа отговорност означава Цветанов да си подаде оставката

Мисия Варна

30-09-2011, 12:55

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Христина Маринова

Всичко от Автора

"Катуница и Шенген е едно и също. Щом не можеш да опазиш живота на хората, трябва да си отидеш"

"Цветан Цветанов трябва да си подаде оставката.

Транспортните министри по света си подават оставката при катастрофа на влак, въпреки че не са карали влака. Когато можеше да отложат приемането ни е ЕС, всяка нощ си лягах с текста на оставката си. Това означава политическа отговорност - когато не се справяш, да си подадеш оставката", заяви днес Меглена Кунева, която проведе видеочат с граждани, по време на посещението си във Варна.

На въпрос, дали заради Шенген, или заради Катуница, кандидатът за вицепрезиздент Любомир Хрисов коментира: "Катуница и Шенген е едно и също. Щом не можеш да опазиш живота на хората, трябва да си отидеш. Има една американска поговорка: Излъжи ме веднъж  - срам за теб, излъжи ме втори път - срам за мен. На Запад не дават втори шанс". Той коментира, че Катуница е показала, че ако се запази статуквото, след 2 години цяла България ще бъде Катуница.

Кунева призова привържениците си, да мотивират още хора около себе си, "Защото се борим с голяма машина. ГЕРБ и БСП напълно скриха откъде са им финансирани кампаниите. Моята е финансирана от вас - по малко. Аз отказах големи дарения. Колко беше трогателно, когато наскоро получих дарение от 10 лева", каза тя.

"Ние избирателите, с данъците които плащаме финансираме кампаниите им", коментира Любомир Христов.

"ГЕРБ са партия, която стана специалист по страха", заяви Меглена Кунева. Според нея, БСП не могат да спечелят на балотаж, дори да се опитат да мотивират центристите да ги изберат, като по-малкото зло. "Не сме на ъкъла отпреди 5 години, когато при така поставените възможности Първанов-Сидеров, изборът беше неизбежен", каза тя.

"Моята кампания много прилича на американските кампании. Тя е уникална за България, не е партийна, аз се срещам с хората. При мен и застъпниците няма да бъдат платени. Ако не вярвам в хората, значи не вярвам в демокрацията", заяви Кунева.

"Или ще победя честно, или не. Аз не съм заради самото участие тук, не опитвам, аз съм в тези избори, за да победя. Искам да покажа, че човекът може. Искам да покажа и че жената може. България може да има жена президент", сподели още Меглена Кунева във Варна.

След онлайн срещата, Кунева и екипът й се отправиха към Девня, където също ще се срещнат с привърженици.