Точка за кмета, прехвърли протеста на майките в двора на областния (+ обаче...)

Мисия Варна

30-09-2011, 13:07

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Към 17 часа днес стана ясно обаче, че организаторките на протеста са вдигнали аларма и... протестът все пак ще е пред Общината

Протестът на варненските майки, който трябваше да се проведе утре от 10 часа пред сградата на Община Варна, по принуда си смени мястото в последния момент.

Няколко часа след като е подадено уведомлението в общината, личност, представяща се за действащ кмет, който отговаря за подобни мероприятия (най-вероятно ген. Веселин Петров), е заявила по телефона, че дава разрешение, но ако майките се съберат пред сградата на Областна администрация и дори щели да имат осигурена охрана.

Промяната на мястото, едва ли не в последната секунда, организаторите тълкуват като опит за саботаж, защото пред общината биха могли да се съберат повече хора, включително и случайни минувачи, които не са били предварително информирани за мероприятието.

Мотивът, че исканията не са претенции към общински дейности, не е достатъчно основателен, защото в крайна сметка политиката, насочена към по-доброто бъдеще на децата би трябвало да е приоритет и на местно ниво. Никой в крайна сметка не очаква кметът да излезе и да се обяви, че е солидарен с настояванията, но гоненето е пълна проява на безсилие, коментират от неформалната организация на майките.

В предизборна кампания единствения, на когото едва ли е удобно някой да скандира под сградата на Общината, е бившият кмет и настоящ кандидат.

Точката, макар и черна, е за Кирил Йорданов. Мачът ще е в двора на областния. С бурканчета от бебешка храна, пълни с камъчета.

ОБАЧЕ

Към 17 часа днес стана ясно обаче, че организаторките на протеста са вдигнали аларма и... протестът все пак ще е пред Общината