Обвинение и ужасяващи условия за Боевски в затвора, той твърди, че няма вина

Спорт

15-12-2011, 12:54

Снимка:

ТV7

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Докато имаш право някъде да се разхождаш гледам да спортувам, защото на такова място ако не си стабилен психически може да полудееш“, категоричен е олимпийския шампион.

Вече е повдигнато и обвинение към олимпийския шампион, съобщава сайтът Gong.bg, цитирайки пратеника на ТВ7 в Бразилия, Георги Налбантов.

„Убеден съм за себе си, че нямам вина!“ Това каза Гълъбин Боевски в единственото си телевизионно интервю за TV7 след задържането му в Бразилия.

„Не е проблемът къде спиш. Проблемът е, когато си невинен да си на такова място“, каза Боевски. „Първите 20 дни бях в шок, но след 45 дни в затвора реших да мисля по-позитивно. Видях се с адвоката и ми стана ясно, че полицията не прави никакво разследване“, добави Боевски.

„Обвинението официално е повдигнато и това се вижда от сайта на Министерството на правосъдието, те имат изключително добре организиран сайт, където пише номера на делото. Обвинението е повдигнато, но текстът в него не може да бъде видян, защото това не е публична информация. Прокурорът вече може да каже колко години затвор искат за него, но има и утежняващи вината обстоятелства – трафикът на дрога е международен. Това е първа инстанция, но обвинението е повдигнато. Адвокатите на Боевски имат 10 дни да кажат своята теза, след което се пристъпва към следващия етап“, уточни още пратеникът на TV7 в Бразилия.

„Не са глупости, че спя по земята. Тук затворите са претъпкани. Нещата се случват много бавно. Дано държавата да помогне“, апелира Боевски.

„Говорихме за 24 октомври, за последвалото задържане. В килията са с още един българин и други 9 души от различни националности. Всички 99 процента от хората са или осъдени, или заподозрени за трафик от наркотици. Каза, че е трудно, само за вчера 27 души са били задържани във въпросния затвор“, добави Георги Налбантов от Бразилия.