Кой е собственик на баскетболния Черно море?

Мисия Варна

19-02-2012, 17:02

Автор:

ДЕНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ

Всичко от Автора

Маркетологът-фен Денислав Георгиев опонира или допълва Борис Касиков.

Вече няколко дни ми е неудобно да чета, как разни хора (баскет общественици от близо и далеч) се молят на община Варна и варненския бизнес да помогнат на баскетболния отбор на Черно море.

Дето се казва, направиха пътека до Общината. И никой, ама никой не попита защо се стигна до тук. Улисани да говорят за проблема (безпаричието), отказват да видят причината. А тя е видима и с невъоръжено око.

Баскетболният Черно море няма мениджмънт, който да има воля и ентусиазъм за промяна. Ситуацията -“нямаме пари и искаме всички да знаят това“ ги задоволява. Те не търсят решение, а милостиня  – подарък, субсидия, меценат, който да дава. А те да харчат  и управляват. Няма как да се получи.

Да кажат ръководителите – какво получи Глобул от сътрудничеството си с Черно море? Какво получи бизнесът на Асен Христов за това, че помагаше на клуба няколко години. Кой от продуктите на Еврохолд успяха да промотират чрез Черно море? Увеличи ли им се пазарният дял във Варна? Използваха ли рационално това сътрудничество?

Какво предлагат на кандидат инвеститорите и рекламодателите? Имат ли някаква база данни с фенове? Колко са феновете на Черно море всъщност? Имам още доста въпроси на темата спортен мениджмънт, но няма смисъл да ги хвърлям във въздуха. Няма кой в Черно море да отговори и да се аргументира пред евентуален инвеститор. Всичко е въпрост на чест – ти дай, ние ще сме ти благодарни.

И последен въпрос – кой е собственик на баскетболния Черно море? Ако аз имам една торба пари как мога да ги инвестирам в клуба? На кого да ги дам? На Симеон Варчев или Борислав Ташев? Или на община Варна?

Обичам Черно море и за мен е унизително моят клуб да се държи като просяк…