Чичовците в българския волейбол

Спорт

14-05-2012, 08:45

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ДЕНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ

Всичко от Автора

Инж. Данчо Лазаров никога, ама никога не е виновен за нищо в българския волейбол.

 

Преди няколко месеца писах защо Радо Стойчев трябва да си отиде. Прекалено симпатичен ми е и смятам разбирам достатъчно добре драмата му с БФВ, за да му пожелавам да остане. Няма смисъл – той е друг тип човек и мястото му не е тук. Не и сред това ръководство на федерацията.

Забелязахте ли какви тиради във възхвала на Данчо Лазаров се появиха след трите победи в групата? Снощи след провала срещу Германия същите медии излязоха с мощен залп срещу Радо Стойчев. Имам чувството, че текстовете им бяха подготвени предварително и само го дебнеха.

От самото му назначаване за национален треньор на България той е поставен в безумната ситуация да знае, че стои на поста само заради публиката. Шефовете му винаги са давали ясно да се разбере, че не го искат. Просто се съобразиха с обществения натиск. Сега подготвят обществен натиск срещу него… контролиран вот срещу Стойчев.

Ако Вие бяхте шефове на БФВ щяхте ли да искате домакинството на първата и най-тежка от серията квалификации за Олимпиадата? Или щяхте да предпочетете последната възможна световна с отбори от Азия и Африка? Зависи каква Ви е целта – ако искате класиранe, със сигурност - второто. Ако искате да направите всичко възможно да злепоставите неудобния Ви треньор – естествено, че ще му спретнете мини европейско в София.

Имах достъп до националите в подготовката им и знам колко сериозно и мотивирано се готвиха. Знам и как им се пречеше през цялото време – с отношение, с подмятания, с дребни хитрини …. имаше напрежение и това не е тайна за никого.

Защо Радо Стойчев остана? От една страна много искаше и все още иска да класира България на Олимпиадата. Но повече от това иска да промени нещо във волейбола ни. Защото начинът по който се работи е грешен. Хората, които вземат решения са грешни. Първенството ни е нелепо. Липсват ни нормалните основи, върху които да строим мечтите си за купи и медали.

Инж. Данчо Лазаров никога, ама никога не е виновен за нищо в българския волейбол. Има само много талант и гол ентусиазъм. И покрай тях една група чичовци, които консумират облагите от това. Това е българският волейбол.

Данчо Лазаров, Сашо Йовков, Теди Джорджо… 

Аз все пак вярвам, че Радо Стойчев ще положи още малко усилия и ще се сбори с чичовците в българския волейбол. Но най-доброто за него е да си тръгне.