Омурташки клан слага ръка на междублоково пространство край пазара

Мисия Варна

23-10-2012, 15:55

Снимка:

Архив © Impact Press Group

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Преди три години местната администрация води люта битка с фамилия Харизанови заради златарските магазини на ул."Дрин"

400 кв. м междублоково пространство завземат собствениците на хотел край Централния пазар. Решение, с което общината Варна ще продаде имот на ул. "Дрин" срещу 200 000 лв. взе комисията по собственост към местния парламент на предходно заседание. На днешното пък стана ясно, че реално не се продава обособен имот, а се отнемат части от междублоковите пространства в района. 

Това накара съветникът от "Атака" Миглен Тодоров да поиска предложението да се оттегли.  Искането му обаче беше отхвърлено и разпоредителната сделка ще бъде разгледана на сесия. Ако и там събере нужните гласове, имотът ще бъде продаден на семейство Харизанови, които държат хотел срещу "Била" до Колхозния пазар и са стари познайници на община Варна и администрацията на "Пазари" ЕАД. Преди три години местната власт води люта битка с тях заради златарките магазини на ул. "Дрин". Обектите трябваше да бъдат премахнати заради мащабната реконструкцията на улицата. Тогава Харизанови, които държаха златарските магазини отказаха да напуснат и бяха извеждани с полиция.  

Пак тогава Александър Харизанов тръбеше, че е броил на тоя и оня по 6000 лв. и нямал никакво намерение да напуска. Той е известен като глава на клан от Омуртаг и чрез роднините и приближените беше успял да наеме внушителен брой от магазини на централния пазар. 

Към днешна дата Харизанови вече нямат обекти на Колхозния, но са собственици на търговския център под пазара, които отдават под наем. Именно около него са и 400-те квадратни метра, междублоково пространство, които се опитват да придобият от общината.