Боян Максимов: МВР-Варна ме нарече селски глупак!

"Селският глупак" праща на съд говорителя на полицията във Варна Калинка Пенчева

Говорителят на полицията във Варна отива на съд заради думи, изречени в национален ефир. Боян Максимов, прочул се с направената снимка на трима спящи полицаи в служебна кола по време на дежурство, се закани да заведе дело срещу пресаташето Калинка Пенчева, съобщи bTV. "Тя го каза като официално лице, представител на варненската полиция, тук окръжна дирекция. Това е обида към много повече хора, това е израз на едно отношение като цяло. Не смятам, че някой има право да бъде така потъпкван, без значение какви грешки е правил през живота си", заяви  Боян Максимов. 

"МВР-Варна ме нарече селски глупак", каза по-рано днес пред колегата Красимир Делчев от БГНЕС Максимов, по повод снимката на спящи полицаи в патрулка, публикувана във Фейсбук

"Преди няколко месеца направих една снимка, за която, както вече навярно много са чели, съм започнал и да съжалявам. Направих снимката, може би наистина от глупост, както вчера казаха от пресцентъра на МВР. След снощи това, което казаха по мой адрес, останах с убеждението, че не живея в тази държава, в която трябва да е", каза с огорчение младежът.

А събитията, които ми се случиха, след като публикувах снимката, на 2 юли, от там насетне не мога да кажа, че всички действия са били в рамките на нормалното. Имало е нотка на реваншизъм, имало е нотка на неадекватност от страна на самите служители на Министерство на вътрешните работи. Потресен съм от всяко едно действие, включително след снощи, посочи младежът. Той разказа, че е гледал запис по националната телевизия, в който Калина Пенчева от МВР Варна го е нарекла селски глупак.

"Госпожата Калина Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна, каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Преди време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян.

"Аз си плащам осигуровките сам най-малкото, а на нея всичко й се плаща благодарение на глупаци като вас, всички вас. Това е, което мога да кажа по въпроса. Надявам се нещата да се променят някой ден", каза още Боян Максимов.

Архивът на Varnautre.bg пък пази култова снимка на полицаи, полегнали в детски креватчета »