Марин Петров записва треньорски курс

Тренира със Спартак и обмисля как да продължи кариерата си

Опитният халф Марин Петров, който бе освободен от Локомотив (Пд) преди седмица, вече тренира със Спартак 1918. Петров, обаче, само поддържа форма със „соколите“, тъй като няма права да играе за тима от „Селиолу“  през този сезон. Все още станалият шампион с фланелката на Литекс футболист, не е решил дали ще продължи да играе футбол. „Има вариант да започна в школата на Спартак, но все още не съм решил дали ще спра с футбола. След Нова година ще запиша треньорски курс и едва тогава ще преценя как да продължа с футбола – като треньор или футболис“, каза пред Varnautre.bg Марин, който поясни, че след като има 5 години в „А“ група, може да запише курс за лиценз „Б“.

Опитният футболист вече е изгледал няколко тренировки на подрастващите в школата на „соколите“ и дори вече има любим набор, който ще му бъде даден веднага, ако реши да спре да играе и започне кариера като треньор.

„Марин има още какво да даде на Спартак като футболист. Вратите за него винаги са отворени. Дали като футболист, или треньор, Петров ще е много полезен на Спартак“, каза Живко Великов.