Варна с нови 105 лекари

Животът

22-11-2012, 13:12

Снимка:

© Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Младежите полагат хипократова клетва на тържествена промоция на Випуск 2012 на Медицинския университет

Тържествена промоция на студентите от Випуск 2012 на Медицинския университет във  Варна ще се състои на 25 ноември от 10:30 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център. На 20-тата юбилейна промоция университетът ще представи на варненската общественост 105 млади лекари. Носителят на престижната награда за пълен отличен успех "Златен Хипократ" тази година е д-р Иван Ангелов Тризлов от Варна.  24 са отличниците с успех над 5.50.

Гостите на събитието ще станат свидетели и на церемонията по предаване на жезъла – символ на ректорската и академичната власт.

В програмата ще се включи легендата на българския и руския джаз Анатолий Вапиров. Няколко двойки от завършващите студенти пък ще получат награда за това, че по време на следването са намерили време и за нещо друго, различно от лекции, упражнения и изпити, а именно – сключили са брак.

Първият випуск новозавършили лекари от МУ - Варна се дипломира през  1965 г. А през 1992 година Медицинският университет във Варна въвежда за пръв път специалната тържествена церемония по дипломирането на студентите-медици с тоги и шапки.