Mарешки добави смисъл към реда, законността и справедливостта на Яне Янев

Мисия Варна

27-11-2012, 14:42

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Официалното име на новата коалиция вече ще е „За ред, законност и справедливост с Марешки”

"Приех коалицията да носи името на партията на Яне Янев, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. Името е много хубаво, но трябва да му се вкара някакъв смисъл и затова слагам фамилията си отзад, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност”, заяви Веселин Марешки днес в интервю за радио Дарик. Така официалното име на новата политическа формация ще е „За ред, законност и справедливост с Марешки”, а не както бе обявена преди месец - „РЗС Янев-Марешки”. В новия вариант името на Яне Янев ще отпадне, тъй като названието на партията, на която той е начело, е достатъчно красноречиво, обясни Марешки. 

Иначе за последните няколко седмици коалицията успя да стана популярна като "Ярешки".
Аптечният, а вече и фурболен бос прогнозира, че коалицията му с Янев ще бъде в челната тройка на предстоящите парламентарни избори.
Прогнозата му за броя на политическите субекти в новия български парламент е между 5 и 8. На въпрос дали възнамерява да управлява след това заедно с ГЕРБ, бизнесменът отговори: „Коалициите ще ги направят хората”, след което се зарече, че министър на здравеопазването няма да стане.