Лекарите стресирани, шофьорите скучаят

Мисия Варна

30-11-2012, 13:34

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Работодателите още не осъзнават проблемите на подчинените си, когато са на работа

В условия на сериозен стрес работят медицинските лица във Варна и региона. Това показва специализираната проверка на Инспекцията по труда. Здравните работници освен, че работят под напрежение са и под постоянната заплаха на агресивни пациенти. Освен това медиците са с винаги е удължено работно време и не получават признание за работа си. За капак лекарите са  в  междуличностни конфликти, сочат още резултатите от проверката. 

Проблемите на служителите в товарния автомобилен транспорт са от друго естество. На работа шофьорите скучаят, са показали шестте проверки в предприятия с такава дейност. Повечето служители се оплакват от монотонната дейност, както и че редовно се налага да остават след работно време. На всичко отгоре куца комуникацията с шефовете. 

На този етап обаче работодателите не осъзнават проблемите на подчинените си. Едва двама – трима началници  са заговорили за подобряване на социалния климат на работното място, което да доведе до по-добри резултати. Анкетите за стрес ще продължат и првз следващата година, когато ще обхванат туристическия и ресторантьорския бранш.