Фен ядоса Стоичков на Коритото

Камата му отвърна, без много да го бави

 

Възрастен фен на Спартак 1918 ядоса футболната легенда на България Христо Стоичков минути след края на двубоя с Литекс от осминафиналите за Купата на България, видя репортер на Varnautre.bg. Ситуацията се разигра секунди след последния съдийски сигнал на път към залата за пресконференции. Тогава Камата се спря и започна да радава автографи на събралите се деца през металните заграждения, които са в близост до тунела.

В същото време охранителите на Коритото пък не пускаха зрителите да напуснат стадиона, тъй като футболисти все още не се бяха прибрали в съблекалнята. Стоичков подписваше топки, фланелки, снимки и листи на захласнатите по него малчугани. Забавянето изнерви един от зрителите, който подкани бившия футболист на Барселона да побърза с „рисунките“ с думите: „Айде бе, какво се бавиш толкова. Заминавай си! Голяма работа беше преди години!”.

Стоичков, който отвърна по натура си е нервак очаквано не замълча и отговори: „Ти трябва да си много тъп селянин, щом реагираш по този начин!”. Модерния ляв все пак запази самообладание само за момент, но след влезе в сградата, където е залата за пресконференции и съблекалните, започна да хули въпросния фен.

Христо Стоичков е посрещнат с респект и уважение на всеки български стадион. Единствено изключение направи гостуването на "Герена", където феновете на Левски бяха подготвили транспаранти против Стоичков, както и го псуваха през целия двубой.