Балът на артистите възкръсна след 20 години

Варна Лайф

20-12-2012, 19:17

Снимка:

NIRA Communications PR agency и Виолета Тончева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички гилдии се събраха на новогодишно тържество с маски

Драматични и куклени актьори, режисьори, музиканти, танцьори, художници, фотографи, архитекти, ландшафтни архитекти, поети, писатели, преводачи, журналисти, преподаватели, галеристи, арт мениджъри и меценати се събраха в нощта на 19 декември в обновената сграда на Драматичния театър и Държавната опера – Варна.

Те се отзоваха на поканата на организаторите от Съюза на архитектите в България – дружество Варна и ТМПЦ Варна и заедно възродиха традицията на артистичните балове, останала в миналото отпреди повече от 20 години.

В блестящите фоайета на знаковата за морския град сграда на театъра артистите обменяха идеи и наздравици, докато навън бушуваше виелица.

Особена пищност към празничната атмосфера прибавиха сценичните костюми, любезно предоставени от домакините, които позволиха на най-ентусиазираните участници в бала да влязат в роли от репертоара на операта. Майстори на театралния грим помогнаха за преобразяването на гостите, а танци и забавни конкурси изпъстриха вечерта с настроение.

Артистичните лица на Варна се зарекоха този първи бал да сложи началото на поредица от празнични срещи на творческите гилдии през новата 2013 г.