Моряци от Бургас са "заложници" на кораб в Пакистан

"Съпругът ми ми написа, че корабът е изкаран на плажа в Карачи, Пакистан и ще бъде нарязан на скрап. Няма ток, храна и вода за моряците", съобщи шокираната жена.

Тревога преди Рождество Христово обзе семействата на 10-ма български моряци. Мъжете са станали заложници на отношенията между бивш и настоящ собственик на кораб, плаващ под флага на Маршалските острови.

Носът на кораба е отрязан за скрап, докато екипажът е на борда му. За това са съобщили притеснени моряците чрез SMS-и на своите близки с молба да потърсят помощ чрез медиите.
В следобедните часове една от съпругите на бургаски моряк, който е от два месеца на кораба, собственост на руска фирма, получила съобщение на мобилния си телефон, в което пише: "Продавач и купувач не са се разбрали за цената и ние стоим като заложници". 

Жената разказа казуса пред Нова телевизия, но не пожела да покаже лицето си.
"Съпругът ми ми написа, че корабът е изкаран на плажа в Карачи, Пакистан и ще бъде нарязан на скрап. Вече са започнали да го режат, носът бил отрязан. Няма ток, храна и вода за моряците", съобщи шокираната жена.

Освен български, на борда на кораба има още 12 украински граждани. Агент на бургаските моряци е фирма "Ви Шипс" - България, с офис в Бургас.
Роднините на моряците се надяват да получат информация от агентиращата фирма за това каква ще е съдбата на съпрузите им, които нямат в себе си средства, за да се приберат от Пакистан.