Експерти: Дупката край Езерово не е виновна за смъртта на двете жени

Според тях имало достатъчно място в дясната лента за движение, но не можели да бъдат категорични

Завърши разпоредената от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ спешна проверка по повод тежкия пътен инцидент до село Езерово.
Анализът на експертите показват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък не могат да бъдат категорично квалифицирани като основна причина за възникването на катастрофата. Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението.
През  февруари, март, април и май 2012 г. на различни участъци от пътя са извършвани изкърпвания със студена асфалтова смес, съобщиха от агенцията. През декември м. г. също е започнал ремонт, но поради влошаване на времето не е завършен. При обилните снеговалежи в края на декември отсечката от кв. Повеляново – Езерово – Варна е използвана като обход на затворения за движение участък от АМ „Хемус“. Натоварването на пътя от пренасочения тежък автомобилен трафик от автомагистралата е допринесло за допълнително разрушаване на пътната настилка.

На 3 януари 2013 г. на пътноподдържащата фирма е възложено да продължи изкърпването на пътния участък. Ремонтните дейности се изпълняват от „Североизток груп“. Още през миналата година е предвидена рехабилитация на пътя да бъде извършена през 2013 г. Строително-монтажните работи ще започнат през пролетта.