Колите в Морската: Зимна вакханалия

Мисия Варна

21-01-2013, 01:30

Снимка:

„Варна може да защити Морската си градина”

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как изпраща 2012 година Морската градина на Варна?

50 метра спринт за загрявка

Галерия от снимки, направени от участници в групата "Варна може да защити Морската си градина"

"С топенето на снега и затоплянето на времето в Морската градина излизат все повече хора на разходка. Което е радващо. За съжаление в такива дни в Морската градина „излизат на разходка” и много автомобили". Това писаха до Varnautre.bg активисти от фейсбук-групата „Варна може да защити Морската си градина”. Снимките в галерията са направени от тях само през последните 4 седмици. От кадрите става ясно, че заповедта на кмета за спиране на достъпа на коли в Морската не се спазва и вакханалията е пълна. 

"Проблемът ще става все по-голям с настъпването на пролетта. За лятото ... не ми се мисли, ще бъде страшно.
Кметските заповеди за ограничаване на автомобилите в парка са половинчати и дефакто разрешават движението на автомобили на една голяма част от парка. Но дори и те не се спазват. Автомобилите са навсякъде – по алеи, по градинки, по поляни, по НЕЗАКОННИ паркинги", пише Свилен Стойчев.

"Колите продължават системно да газят тревата в Морската градина, дори когато паркингите в близост са полупразни. Ето за тези две коли днес звъннах на 112 и те регистрираха случая. Кмете, какви мерки конкретно възнамерявате да предприемете за да престане утъпкването на тревата в парка? Най-добре спрете напълно движението на частни автомобили. Не е проблем за всеки нормален човек да измине 200 - 300 метра пеш и така да се запазят екологичните норми в парка. Моля, крайно време е да направите вашия цивилизационен избор - с мутрите или с обществото", пише под кадрите друг член на групата.