Община Варна псува в ефир

Мисия Варна

06-02-2013, 17:54

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 6 месеца строят закрит басейн на "Приморски"

Фалшив профил на кметството взриви Фейсбук

Съобщение за градежа на нов басейн към комплекс "Приморски", публикуваха администраторите на профил с името Община Варна във Фейсбук.

"Съоръжението, което община Варна планира отдавна, ще бъде покрито. Вече се подготвя строителната площадка, поради което вчера се наложи да бъдат премахнати колчетата за ограничаване на достъпа до крайбрежната алея. Така ще се осигури достъп на строителната техника до обекта. За целта се налага временна промяна в организацията на движение, така че да се обезпечи придвижването на машините. Забраната за влизането на автомобили по алеята откъм комплекс "Приморски" обаче остава в сила!", пише на стената на Община Варна.

Изумление предизвика един от коментарите, написан от администратор на страницата под статуса. "Всеки гражданин може да се информира от информационната табела, която е задължителна за всеки обект! П.С. Нали така Община Варна?!", задава въпрос фейсбук потребител, а община Варна отговаря: "Е*али му майката!". 

Думите моментално взривиха мрежата, а хората вкупом започнаха да се чудят истински ли е профилът на община Варна. Допълнителен смях предизвика и реплика от профил на Община София, от който е отправена забележка: "Засрамете се! Казва се "е*а ли му майката, с извинение".

От десетките коментари става ясно, че потребителите стигат до двете крайности, някои са възмутени, други искрено се забавляват. Има вече и теории, че така общинарите се опитват да популяризират страницата си. Профилът обаче е фалшив. Миналата година по същия начин бе създаден такъв с името "Алея Първа", на който бе публикуван проект за застрояването на крайбрежната зона и бе обявен "победителяt" в конкурс за проект на нов мост до Аспаруховия.  Тогава духовете отново бяха разбунени, докато станa ясно, че не Холдинг Варна стои зад страницата във Фейсбук.

Колкото до профила Община Варна, макар и публикуваната тук новина за реорганизацията на движението около басейн "Приморски" да е истинска, той няма нищо общо с билдинга на бул. "Осми приморски полк" No43. Кметската администрация е пословична с това, че не ползва активно интернет, за да комуникира с гражданите и единствената й официална страница в мрежата е на адрес www.varna.bg.