Кметът чу проблемите на "Младост", чакаме резултата

Администрацията се е заела и с акция срещу завземане на тротоарите

Градски транспорт от Трошево до УМБАЛ "Света Марина", автобус 409 да спира на "Родина" и "Патриарх Евтимий", да има да има още един пункт за безплатните карти на пенсионерите и те да бъдат за шест, а не за три месеца.

Това бяха част от исканията, поставени на среща на вр.и.д. кмет на Варна доц. Христо Бозов с жители на район "Младост". Да бъде разпоредено автобусите да поставят табели с номерата и на задното стъкло, поискаха още гражданите. "Всички искания за промяна на транспортната схема ще бъдат систематизирани и предложени на комисията по транспорт", обеща районният кмет Христо Христов.

Поставиха и въпроси за належаща нужда от ремонт на тротоари, на детски площадки, проблемите с лепенето на всякакви обяви по входове и стълбове, с отпадъците, които клошарите изхвърлят извън контейнерите. Христов коментира, че в кратки срокове предстои ремонт на три детски площадки, една спортна, а в парк "Младост" ще бъде изграден фитнес на открито.

"Обмисля се вариант примерно веднъж месечно да се почистват входовете от разлепените обяви, но трябва и да има специални табла за обяви и некролози. А по темата за начина на извозването на отпадъците трябва да има обществен дебат", заяви Бозов. В залата се чуха коментари, че в някои страни хората си изхвърлят боклука в определен час и ден.  Районният кмет на "Младост" допълни, че при зареждането на магазините и търговските обекти често се задръства движението и според него може да се помисли това да се прави през ноща.

Гражданите попитаха и за занемарени пространства в близост до блокове, които обаче се оказаха реституирани имоти. Стана ясно още, че в района предстои освежаване и поставяне на нови пейки със съдействието на две политически партии, работи се и по идеята за още един парк, а за броени дни са засадени над 120 дървета.

Администрацията се е заела и с акция срещу завземане на тротоарите. "Ако видите поставени скоби, някакви знаци, пирамиди и каквито и да е съоръжения, с които някой си обозначава собствено място за паркиране, подайте сигнал в администрацията", каза районният кмет. Изключение правят места пред гаражите. Бозов коментира и идеята в "Младост" да бъдат изградени кътове за игра на карти или просто за отдих, с пейки и масички. "Ако намерим средства ще ви попитаме къде точно да изградим такива", допълни той.