От общината не давали сметките за ремонта на "Владислав"

Мисия Варна

05-04-2013, 18:19

Снимка:

© VARNAUTRE.BG

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Владислав" готов на 9 май (ВИДЕО)

Отварянето на Пристанище Варна още е на дневен ред

Премиерът се зачуди защо от 89-та година никой не си е мръднал пръста за един от най-натоварените варненски пътища

Защо от 89-та година никой нищо не направи за този бул. "Владислав". Този въпрос отправи премиерът Марин Райков към зам.-кмета по строителството Богдан Караденчев, докато течеше инспекция на варненския булевард. "Няма средства", отговори без да се посвени Караденчев и призна, че и сега ако държавата не беше дала пари, една от най-натоварените варненски артерии никога нямаше да види нов асфалт. Райков напомни освен новия асфалт да се направят и тротоарите, за да "не си чупят хората краката". 

В разговора между Райков и Караденчев пък се намеси Тодор Младенов от "Варненци за Варна". Представителят на протестиращите попита  премиера кога гражданите ще получат обещаната от дирекция "Инженерна инфраструктура" информация със сметките за ремонта на "Владислав". По думите му, от администрацията вече втора седмица не предоставят документация и технологичен проект за ремонтните дейности. "След като няма проект как са изготвени количествено-стойностните сметки", попита още Младенов

"Сигурен съм, че има технологичен проект, иначе не би могло да се работи по обекта, а и за държавата е важно да има пълна прозрачност. Общината трябва да даде информация съвсем скоро", отвърна Марин Райков.