Иван Найденов: Катера е железен

Всеки играч на "соколите" е наясно, че оставащите мачове от шампионата са много важни за неговото бъдеще във футбола

Треньорът на Спартак 1918 Иван Найденов сподели, че е впечатлен от мъжеството и характера на футболистите във водения от него тим. Според наставника, много малко отбори във втория ешелон, и дори в елитната ни група, разполагат с колектив какъвто има на Коритото. Предвид проблемите, които разяждат клуба от Селиолу, футболистите са пълноценни в тренировките и излизат всеки мач на 100% за победа. Всеки един играч на „соколите” е наясно, че оставащите мачове от шампионата са много важни за неговото бъдеще във футбола.

"На първо място в тима на Спартак има мъже. Мъже, които въпреки проблемите, тренират и играят в мачовете на 100% - категоричен бе Найденов пред Varnautre.bg. На въпроса как би коментирал изказването на Диян Кателиев, който бе споделил в интервю, че все по-трудно намира средства да пътува за тренировки от Девня и нищо чудно да започне да идва само за мачовете, треньорът на „соколите” сподели – „Кателиев ли? Катера е железен. Аз му се възхищавам. Той е и най-опитния в клуба. Катера е железният войник в Спартак. Когато тренира – тренира, когато играе – играе. На него не му влияят странични фактори. Той е лидер в отбора, винаги тренира на 100% и се влага в мачовете. Всеки треньор ще се радва да разполага с футболист като Диян Кателиев”.

Стана ясно още, че Димо Димов е напълно възстановен и ще е на линия за мача с Калиакра в неделя. Халфът бе с пукната ключица от мача с Раковски, но вече тренира на пълни обороти. Срещата между Спартак и маргарините е в Каварна от 17 ч.