Полицията на крак за празниците

Мисия Варна

03-05-2013, 15:58

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Засилено е полицейското присъствие по автогари и летищни комплекси

Полицаите във Варна и страната ще бъдат на крак по празниците. Вече са проведени срещи с органите на местното самоуправление, администрации и комисии за обществен редза координиране на действията за сигурността на гражданите. Полицейските служители ще обръщат особено внимание на лица със съмнително, провокативно поведение или в нетрезво състояние в районите на местата, където се провеждат публични прояви, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Приоритетно на обществени места с концентрация на големи групи хора - летищни комплекси, гари, автогари, пристанища, големи търговски обекти и църковни храмове, ще има  засилено полицейско присъствие. Осъществена е и координация за постоянен обмен на информация с охранителните фирми и звената за самоохрана.
Създадена е организация за установяване на лица и места, свързани с нелегална търговия на живи животни, сурови и храни от животински произход и акцизни стоки.
Ще продължат и съвместните проверки на СДВР и ОДМВР с представители на регионалните структури на Българската агенция по безопасност на храните, НАП и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” на пазари, тържища, търговски обекти и импровизирани сергии. Целта е да се предотврати  нелегален превоз и търговия с живи животни, суровини и храни от животински произход.