Варна в шестицата за младежка столица

Мисия Варна

09-05-2013, 20:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Искат сградата на Младежкия дом да се дострои с още един етаж

За да се подобри работата на младежките групи и организации, а и в интерес на доброто ни евентуално представяне като европейска столица на културата, от общинския отдел по младежки дейности все още държат на идеята Младежкият дом да се дострои с още един етаж. Ако Варна стане европейска младежка столица няма да спечели финансиране, но ще извлече сериозни позитиви за туризма.

Кандидатурата на Варна за европейска младежка столица за 2016 година бе одобрена за участие във втория кръг на конкурса на Европейския младежки форум.

Шестте града, които преминаха първия кръг са испанските Бадахос и Ла Лагуна, ирландският Галуей, азербейджанският Ганя и Вилнюс от Литва. Тези градове шще продължат да се конкурират за получаване на титлата и ще имат възможност да представят програма с културни, социални и политически събития, свързани с младежта. Вначалото на юни предстои да се подаде детайлна апликационна форма, по която оценяващото жури ще направи препоръки. Изборът на Европейска младежка столица ще бъде обявен на 23 ноември по време на Генералната асамблея на Европейския младежки форум.