Наесен варненци слизат от колите, масово ползват автобуси

Мисия Варна

18-06-2013, 15:58

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

С пълна ревизия на "Градски транспорт" и преборване на нелоялната конкуренция от таксита и маршрутки се ангажира кандидатът за кмет доц. Христо Бозов

С въвеждането в експлоатация на новите автобуси, финансиране с европари, хората във Варна масово ще оставят автомобилите си и ще използват гладския транспорт. Ефектът ще се засили и ако бъде въведена Синя зона. Това коментира на среща със синдикалисти от общинското дружество "Градски транспорт", кандидатът за кмет доц. Христо Бозов.

Пред събеседниците си той се ангажира с извършването на пълна ревизия в общинския превозвач и преборване на нелоялната конкуренция от страна на таксита и маршрутки. По думите на доц. Бозов общината трябва да се ангажира и с обособяването на джобове за такситата около спирките по основните булеварди в града, тъй като в момента масово се спира в буслентите, а това затруднява движението.Според него ако бъде избран за кмет, още поне един булевард в града ще бъде реконструиран изцяло с общински пари, ще се търсят и държавни средства за други важни пътни артерии. При самото конструиране пък ще се предвидят и повече места за кратковременно спиране, за да не се запушват буслентите.

Според кандидата за кмет, администрацията трябва да продължи да поддържа социалната си политика в транспорта, както и да разшири някои от услугите като въведе облекчения за хората с увреждания. Доц. Бозов добави и, че ще държи в администрацията му да има звено, което ще отговаря за въпросите на транспорта.

По време на срещата представителите на синдикатите в общинското дружество се оплакаха, че средната заплата на един шофьор е 600 лв., докато колегите им София вземат поне с 250 лв. отгоре. Друг проблем, изтъкнат от работещите в сектора е липсата на представителни служебни униформи.