Пристанището с европари за модернизация на работното място

Новините

18-06-2013, 17:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Голяма част от парите ще бъде за лични предпазни средства и работно облекло

Новоназначеният изпълнителен директор на "Пристанище Варна" доц. д-р Божидар Чапаров подписа днес договор с Агенцията по заетостта за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Пристанището кандидатства за подобряване на условията на труд на работното място.
Ще бъде осъществена модернизация и реконструкция на технологичните процеси, машини и съоръжения, свързани с подобряване на условията на труд. Голяма част от отпуснатата сума ще бъде изразходвана за закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло. За реализацията на проекта е планирана сумата от 233 065 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 178 452 лева, а съфинансирането от страна на "Пристанище Варна" ЕАД е 44 613 лева.
Целевата група по проекта обхваща приблизително 1550 души. Около 1205 души ще получат нови лични предпазни средства и специализирано работно облекло. От климатизирането на 10 работни помещения и на 48 кранови кабини ще се възползват над 250 души, които изпълняват производствени задачи в тях. Над 250 работника ще бъдат предпазени от топлинен удар, дехидратация, нарушение на водно-солевия баланс, неблагоприятни климатични условия, прах, шум и други вредни за здравето фактори на околната среда.