Мултимедиен център на мястото на Дупката предлага Чавдар Трифонов

Мисия Варна

19-06-2013, 13:01

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет обсъди проблемите, пред които са изправени варненци, за да могат за използват градската библиотека

Интерактивен мултимедиен център да бъде изграден на мястото на Дупката в центъра на Варна. Тази идея на Чавдар Трифонов беше посрещната с голямо одобрение от страна на служителите и читатели на библиотека "Пенчо Славейков".

Кандидатът за кмет се срещна с тях и обсъди проблемите, пред които са изправени варненци, за да могат да използват едно от най-големите богатства в града - варненската библиотека. В този момент тя се помещава в пет различни сгради, като три от тях са на разположение на читателите и две са хранилища. Това създава проблеми не само на служителите, но и на читателите, както и на всички хора, които посещават курсовете и семинарите, организирани в библиотеката. Служителите споделиха много свои идеи с Чавдар Трифонов. Те могат да бъдат осъществени, защото има достатъчен човешки и технически потенциал, но няма място. Те приветстваха идеята на кандидата за кмет на мястото на дупката, да бъде изграден модерен интерактивен център, който да представя града ни, да бъде дом на библиотеката и да предоставя необходимото пространство, за всички които искат да се обучават или да четат.  Според хората библиотеката е демократичен институт за всички социални групи. Това е най-достъпното социално пространство в града. Нужна е власт, която да я разбере, че това е партньор за развиване на социална политика. "Град без библиотека няма дух", каза кандидатът за кмет Чавдар Трифонов.

Той представи пред читателите и библиотекарите и други моменти от своята програма и заяви, че е време да престанем с лъжите и спекулациите по темата за кандидатурата на Варна за европейска столица на културата. По думите му хаотичните действия на подгласниците на Кирил Йорданов, спекулациите със средства и липсата на ясен план са провалили кандидатурата на Варна. Същите хора днес уверено заблуждават варненци, че е възможно града ни да се пребори с останалите кандидатури. Истината е обаче, че липсва финансов и човешки ресурс. Този с който разполагаме е по-необходим в други сфери. "Кой кани гости от чужбина да показват изящно изкуство в сгради с компромисни параметри за представления или ги пуска да газят калта?", попита Чавдар Трифонов присъстващите на срещата интелектуалци. Те пожелаха на кандидата за кмет да пази реалистичното си мислене и той да положи подписа си за построяването на интерактивния център, също като първия кмет на Варна - Михаил Колони, който е подписал построяването на сградата на библиотеката.