Е- община ще работи за бизнеса на Варна

Мисия Варна

21-06-2013, 10:31

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Електронното управление ще облекчи варненци и ще направи прозрачни обществените поръчки

Нулева толерантност към мудност, корупция и непрозрачност ще създаде по-добри условия за бизнес средата във Варна. Е-общината е задължителна в ХХІ век и ако бъде избран за кмет, Чавдар Трифонов веднага ще се заеме с дълго отлаганото й въвеждане, стана ясно на срещата му с Клуба на стопанския деятел. В нея участваха и представители на групата "Ветерани".

 

Чавдар Трифонов представи управленската си програма и провокира много въпроси от залата. На интереса наистина ли е независим от политически и икономически натиск, кандидатът обясни, че заявената по време на кампанията подкрепа от десни партии е на основата на съвпадащи ценности, а не заради договорки и условия. Участието си в изборите Чавдар финансира според изискванията на закона - със собствени средства и дарения и всички договори и дарения са обявени пред Сметната палата. Той подчерта, че има активно съдействие от инициативния комитет, който издигна кандидатурата му, и от много доброволци.

 

Бъдещият кмет има задължение да подобри качеството на живот на варненци по всички измерими показатели, но и да планира бъдещето на града с хоризонт от 50 години. Създаването на експертен съвет към кмета и на обществени съвети към всяка от дирекциите ще отвори общината към решаване проблемите на града, е мнението на Чавдар Трифонов. Той ще направи реформа в административната структура според приоритетите на града- туризъм, транспорт, морско дело. Реформа ще има и при подбора на кадрите, за да се спре умножаването на чиновничеството с липса на административен капацитет.
Електронното управление ще облекчи варненци, ще направи прозрачни обществените поръчки и ще подобри бизнес климата.

 

Община Варна е в тежко финансово състояние, от 2014 г. предстоят падежи по задължения от заеми и Трифонов е на мнение, че веднага трябва да се търсят инструменти за рефинансиране. Според него е необходимо преразглеждане на местните такси, които сега се определят и събират, както е удобно на чиновниците. От многобройните си срещи в последните седмици той е събрал много информация за недомислиците в местното облагане, чието отстраняване ще отпуши възможностите пред малкия и среден бизнес. Ръководството на Клуба на стопанския деятел пожела успех на Чавдар Трифонов и го определи като "най- после един свестен и читав човек, поел по пътя на политиката".