Изгониха Дани Георгиев от Банско заради Черно море

Хора на Марешки удрят рамо на халфа да дойде на "Тича"

Даниел Георгиев бе отстранен от Локомотив (Пд). Решението бе взето от спортно-техническия щаб на клуба, след като се установи, че халфът се е предлагал на друг отбор, въпреки че има договор с Локомотив (Пд) до края на декември 2014 година.

Въпреки че официалната версия е, че Георгиев сам се е предлагал на друг клуб, обществена тайна е, че става въпрос за варненския Черно море.

Единственият шанс Дани да играе при "моряците" е да разтрогне договора си с Локото. От клуба на "смърфовете" обаче не желаят да пускат футболиста. Въпреки това халфът може да стане свободен агент по същия начин както беше случая със Златински.

В момента Коко Динев е собственик на Лкомотив Пд, но по документи борда на директорите все още е съставен от хора на Марешки - варненците Николай Почеканов и Петя Диковска, които имат права до 15 юли. Именно Диковска може да подпише документ, с който Дани Георгиев ще стане свободен агент. Точно тя беше човекът, който развали и договора на Златински.

По информация на Varnautre.bg това е твърде вероятно да се случи и с Дани, и в близките дни феновете на Черно море могат да очакват халфът да започне подготовка със 100-годишния варненски клуб. Ако това стане факт, със сигурност Гонзо ще отпрати каращия пробен период нигерийски футболист Стенли Окоро.

Георгиев вече напусна лагера на черно-белите в комплекс „Пири“ и трябва да продължи да тренира индивидуално на Лаута.