Съдът пак заседава по делото за касиране на вота

Мисия Варна

26-07-2013, 09:42

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Делото бе отложено заради събиране на още доказателства от внеслия жалбата

Второ заседание по делото за касиране на кметските избори по жалба на неуспелия кандидат доц. Христо Бозов ще се проведе днес в Административния съд. С оглед дадената възможност на жалбоподателя за ангажиране на други доказателства, съдът отложи делото  и го насрочи за 13:30 часа днес.

В откритото съдебно заседание в сряда процесуалните представители на жалбоподателя – адв. Поля Ченева и адв. Димчо Георгиев, направиха оспорване на съдържанието на 14 протокола на СИК, оспорване подписите в 7 протокола на СИК и 11 секционни комисии, които не са били в непълен състав.

Съдът приобщи като доказателствени искания по делото посочените протоколи, както и избирателните списъци – част I  и част II.

За 7 –те протокола, в които жалбоподателят твърди, че подписите не са положени от членове на СИК, съдът даде възможност в еднодневен срок да се уточни в писмена молба, за кои точно подписи е направено оспорването.

По делото беше отхвърлено искането за допускане на гласни доказателства, тъй като ответникът представи официални документи, а е недопустимо оспорване съдържанието на официални документи със свидетелски показания.