Подстригват боядисаната мечка от Зоопарка

Животът

29-07-2013, 17:07

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска пакост "посини" мечка в зоопарка (ВИДЕО)

Търсят дарители за купуване на мощна машинка за махане на синята козина

Боядисаната в синьо козина на мечката Свобода от Варненския зоопарк, която пострада при инцидент с флакон боя, не може да бъде почистена с химикали поради опасност от непредвидени кожни реакции. Специалистите от зоопарка са се консултирали с други свои колеги и са решили, че най-добрият вариант е животното да бъде подстригано, а не почиствано. Затова се налага да бъде закупена професионална мощна машинка за подстригване. Тя ще бъде необходима на екипа и за поддържане козината на ламите и понитата. Машинката струва 311 лв., съобщиха от Зоопарка.

 

Управителката на зоологическата градина Иванка Стоянова отправя молба към всички, трогнати от неволите на пострадалото животно, да помогнат на Свобода, като съдействат да се купи професионалната машинка за подстригване. Тъй като зоопаркът не може в кратки срокове да набере парични средства, а мечката се нуждае от спешна грижа, молбата на екипа е евентуалният дарител да закупи машинката и да я предостави като дарение.

 

Припомняме, че на 23 юли 10-годишно дете хвърли в клетката на двете мечки в зоопарка в морската столица син графити спрей. Флаконът боядиса в синьо козината на женската мечка Свобода, като след инцидента животното е с възпалено око и болезнено подута муцуна.
Всеки, който проявява състрадателност и желае да помогне на пострадалата кафява мечка, може да се свърже с директорката на Зоопарка на тел.: 0887 840 303.