Йордан Цонев към Миков: Обади се на Йовчев, да осигури отстъпите! (АУДИО)

Думите на Цонев се чуха от забравен включен микрофон, БНР излъчи записа

В края на парламентарния ден днес депутатът от ДПС Йордан Цонев поиска от председателя на Народното събрание Михаил Миков да се обади на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради протестите отвън. "Иди се обади на Йовчев да осигури отстъпите. Не да мисли после какво е. Вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после, ама аз не знаех", казва депутатът от ДПС.

Думите на Цонев станаха достояние на всички заради забравен включен микрофон в парламента. БНР излъчи записа на репликите на Цонев.

На няколко пъти пък председателят на парламента Михаил Миков подканваше депутатите да са по-бързи в изказванията си, тъй като "Все повече хора се събират отвън". Около 16,40 ч. депутатите прекратиха работа.

"Сега разбирам, че депутатите бързат да се изнижат преди 17:00. Страх ги е от нас!", написа във "Фейсбук" Асен Генов, блогър и един от активните участници в протестите. При обсъждането на актуализацията на бюджета миналия вторник парламентът бе обсаден от протестиращи, а полицията направи неуспешен опит да изведе депутатите с бял автобус през центъра на "бесния" площад. Едва след 3 часа през ноща народните представители бяха изведени с помощта на жандармерията. 

Чуйте думите на Цонев