Раздават по 25 кг хранителни помощи през октомври

Животът

24-09-2013, 18:16

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В пакетите тази година ще има 11 продукта - ориз, брашно, захар, конфитюр, вафли, картофено пюре, олио, боб, леща и мед

За шеста поредна година БЧК започва раздаването на продукти от първа необходимост за най-бедните. Раздаването на хранителните пакети ще започне от 7 октомври, като кампанията ще продължи месец. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК във Варна Милена Сиракова. 

Забавянето тази година на разпределянето на продуктите е станало заради обжалвания на обществените поръчки.Раздаването на продукти от първа необходимост е по програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за нуждаещи се лица". Всеки правоимащ получава пакет от по 25 кг. В пакетите тази година ще има ориз, брашно, захар, конфитюр, вафли, картофено пюре, олио, боб, леща и мед.

Тази година бенефициентите в региона ще са повече на брой. Миналата година те бяха 13 000. Право на пакети имат майки с малки деца, такива получили помощи за първокласници или помощи за отопление, хора с увреждания и социално-слаби.

Тази година продуктите по програмата ще се предоставят на два транша, като вторият ще е през декември.

Пунктовете за раздаване на храни във Варна работят от 8:30 до 12:30 часа на следните адреси: жк. "Трошево"  бл. 47, до кметството, ул. "Генерал Колев" 59, Пенсионерски клуб, "Владиславово" – Информационен център, Пазарчето до кметството, кв. "Чайка" бл. 67, Пенсионерски клуб и район "Аспарухово"- ул."Кишинев" 15, Пенсионерски клуб