79-годишна "адреналинка" скочи с парашут за 11-ти път

Животът

28-09-2013, 12:53

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пенка Балева направи 11-тия си тандемен парашутен скок от 3 000 метра височина

Почетният член на варненския клуб "Адреналин" Пенка Балева изпрати лятото с 11-ия си парашутен скок. 79-годишната варненка, която е емблема на екстремните спортове на България, Варна и Дряново и продължава да доказва спортното си дълголетие.

На 27 септември тя осъществи 11-я си тандемен парашутен скок от 3 000 метра височина, а есенният вятър не я разколеба да поеме поредното предизвикателство. „Прегръщам България и всички българи у нас и по света”, каза Пенка Балева и посвети парашутния си скок на Втория Велик събор на българите от цял свят, който ще се проведе във Варна от 1 до 3 ноември т.г. Сърцатата варненка пожелава на участниците в него здраве и успешни полети във всяко начинание.

„Този скок е поздрав и за града на моето детство – Дряново, по случай празника на града, който се отбелязва в деня на света Петка - 14 октомври. Поздрав е и за всички възпитаници на любимото ми училище „Максим Райкович”, което чества 155 години”, заяви непосредствено след успешното приземяване заредената с адреналин Балева. Не на последно място тя подарява екстремната си проява на голямата българска актриса Аня Пенчева, която счита за символ на красота, всеотдайност, любов и добрина – каузата, на която Пенка Балева цял живот се опитва да служи.