Отличават с награди млади учители

Мисия Варна

01-10-2013, 12:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Отличието се връчва ежегодно от кмета на Варна на учители, преподаващи в различни етапи и степени на образование

Млади учители ще получат тазгодишните си отличия в петък, 4 октомври 2013 година от 10.00 часа в община Варна, съобщиха от общината. От 2005 година община Варна отличава млади учители за мотивиран и добър старт в учителската професия. Инициативата е възникнала по повод Международния ден на учителя – 5 октомври. Тя има за цел да поощри младите учители в трудния път, който са поели, да ги съхрани за професията, да им даде стимул да работят и живеят във Варна. Номинацията за отличието е оценка, която дават директорът, учителският колектив и родителите. До този момент носители на отличието са 48 млади учители от варненските общински и държавни училища и детски градини.

Отличието се връчва ежегодно от кмета на Варна на учители, преподаващи в различни етапи и степени на образование – предучилищно, основно (начален и прогимназиален) и средно (общо и професионално).

Изработен е регламент, оповестен чрез сайта на община Варна, който определя процедурата. Инициативата се финансира по Общинската програма за квалификация и насърчаване на педагогическите кадри в морската столица.