Варна се включва в Европейската седмица на движението

Животът

03-10-2013, 07:00

Снимка:

Summer Salsa Fest/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заедно с над 20 клуба и организации в морската столица ще бъдат осъществени 170 прояви

От 7 до 13 октомври Варна става част от Европейска седмица на движението. Координатор на инициативата е сдружение "Варненски младежки фестивал" – FUNCITY. Заедно с над 20 клуба и организации в морската столица ще бъдат осъществени 170 дейности и прояви за варненци, които искат да живеят по-здравословно и да бъдат по-активни.

Всеки ден от седмицата спортни и танцови клубове, асоциации и училища ще отворят вратите си, за да посрещнат гражданите, които искат да изпробват дейностите им.

Йога за деца, възрастни и бременни, висяща йога, детски игри, зумба, салса, бачата, кизомба, суинг, танго, фламенко, рокендрол, народни танци, карате, капоейра, ирландски танци, спортно катерене, интензивно ходене, вело-излет, паневритмия, подводно плуване в басейн, игри на плажа, безопасно движение по пътищата, ролери, скейт, лонгборд, слаклайн, уейкборд... Това са само част от дейностите във варненската програма, които я правят най-богатата в нашата страна и в Европа. С тази инициатива се подкрепя кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2016 година.

Българите са на последно място по физическа активност в Европа. Само 13% от нашите сънародници спортуват редовно. Европейска седмица на движението е нова кампания, която се фокусира върху ползите от физическата активност и тази година ще предложи на българите близо 250 събития за движение и физическа активност в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Кърджали, Кюстендил и Чепеларе.

Пълната програма на варненската седмица: www.funcity.bg