Геша: Боян Илиев е човекът, взел най-много пари от Спартак

Благодарение на това, че го направих централен защитник, той поигра футбол, каза треньорът на Спартак 1918

Наставникът на Спартак 1918 Георги Иванов-Геша поиска право на отговор, относно изказването на бившият футболист и капитан на соколите Боян Илиев. По-рано днес Илиев нападна футболистите и спортно техническия щаб на варненци и по-специално треньора и изпълнителния директор Диян Дончев, че не могат да овладеят ситуацията в съблекалнята. Както е известно, футболистите на Спартак отказват да тренират вече седмица и са категорични, че няма да играят срещу Раковски в неделя, докато не им бъдат изплатени дължимите трудови възнаграждения.

"Как може точно този човек да дава акъл на футболистите какво трябва и не трябва да правят. Боян Илиев може да говори само за себе си, но не знам кой ще му повярва на казаното. Той е човекът, който е взел най-много пари през цялата история на Спартак. Друг е въпросът дали ги е заслужавал. Не може да каже - играхме без пари. Истината е, че някой момчета наистина го правиха без пари, а други се гушиха на техен гръб", започна Геша.

"Грешна му е информацията. Не става въпрос за една заплата. От както сме започнали не сме получавали и стотинка. Не знам от къде черпи информация, но като човек, който най-много е вземал от Спартак, няма право да се обажда и да се слага под общ знаменател с хората, които са играли наистина без пари. Не веднъж или два пъти е предавал колегите си, когато са искали да потърсят правата си. Да си спомни колко пъти са искали да го бият в съблекалнята, за това, че е предавал съотборниците си. Да си спомни защо и как беше толкова време капитан на Спартак. Да каже колата и апартамента на курортите кой му го изплащаше докато бе в клуба. И на мен да ми дадат автомобил и жилище, ще стоя без пари в Спартак една година. "Мъжкото" момче трябва да се замисли защо с над 100 мача в "А" група не успя да си намери отбор и си седи в тях с капитанската лента от Спартак".

"Когато станах треньор на Спартак през 2007 г., заварих Боян Илиев резерва. Видях някакви качества в него и го направих централен защитник. Той си мислеше, че може да е нападател, халф и какво ли още не. Благодарение на това, че го направих централен защитник той поигра футбол. И за първи път този отбор проявява характер и е единен, и си отстоява позицията. Не за друго, а защото няма такива футболисти като него в съблекалнята.