Боян Илиев: Който иска да играе за Спартак, да играе, които не - да си ходи

Спорт

04-10-2013, 15:52

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Защо специалистът не може да накара футболистите, които сам докара, да играят?

Бившият капитан и дългогодишен състезател на Спартак Варна Боян Илиев потърси нашата медия за коментар относно случващото се в родния му клуб. Илиев бе категоричен, че играчите трябва един път да решат какво ще правят, а не да играят евтини игрички. "Който иска да играе за Спартак, да играе, които не - да си ходи. Това е решението, което трябва да вземат футболистите. Ако са мъже да играят до зимата, а ако не - да си тръгват веднага. На всички е ясно, че в Спартак няма пари. Това беше ясно и преди началото на сезона. Тогава Георги Иванов-Геша каза, че щом се е хванал на хорото ще го играе докрай. Защо специалистът Геша не може да накара хората, които сам доведе, да доиграят сезона? Защо големият шеф Диян Дончев също не може да накара хората си да си свършат работата? Не им отива на играчите, след като само един месец не са получили заплата, да реват. Ако са мъже ще играят до зимата, както ние играехме", изригна Боцето.

"В момента Спартак е като една заразена гъба и едни заблудени хора се въртят около "Коритото". През миналия сезон в отбора играха футболисти с по 100 мача в "А" група. Пак не вземахме пари, но играхме докрай. Четох по медиите, че Беадир Беадиров се изказал, че трябва да му направят паметник. На него могат да му направят такъв в Истанбул до чешмата".

"Трябва да се предприемат генерални промени. Това е начинът да се излезе от тежкото положение в Спартак. Да се доиграе сезонът, а после да се търси изход", завърши Боян Илиев.