Над 15 000 души във Варненско получават хранителни помощи

Животът

07-10-2013, 08:25

Снимка:

БЧК

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Раздават по 25 кг хранителни помощи през октомври

Продуктите са захар, олио, боб, брашно, ориз, леща, вафли, картофено пюре, мед и конфитюр

За шеста поредна година БЧК раздава продукти от първа необходимост за най-бедните. Раздаването на хранителните пакети ще започва от днес, като кампанията ще продължи до края на месеца. 

Областният съвет на БЧК – Варна ще достави 776 000 кг продукти на 15504 нуждаещи се лица в област Варна, по списъци изготвени от Дирекция "Социално подпомагане", чрез разкриване на 17 временни пункта.
Всяко правоимащо лице ще получи през първия транш /от 7 до 31 октомври/ по 25,150 кг. продукти и още толкова през втория транш /от 2 до 20 декември/. Продуктите са захар, олио, боб, брашно, ориз, леща, вафли, картофено пюре, мед и конфитюр.

През тази година храни ще получат повече хора. Две нови категории, са включени в получателите на хранителните пакети през 2013 година. Това  са хора, които не са получили помощи за отопление размера на дохода, но тези лица са с доход, който е на линията на социалната бедност. 

Право на пакети имат майки с малки деца, такива получили помощи за първокласници или помощи за отопление, хора с увреждания и социално-слаби.Тази година продуктите по програмата ще се предоставят на два транша, като вторият ще е през декември.

Пунктовете за раздаване на храни във Варна работят от 8:30 до 12:30 часа на следните адреси: 

р-н "Аспарухово" - ул."Кишинев"15 /пенсионсерски клуб/,
р-н "Приморски" - кв."Чайка" бл. 67 /пенсионерски клуб/,
р-н "Вл.Варненчик" - ж.к. "Вл.Варненчик" III м.р. до кметството, помещение на
Сдружение "Варненец",
р-н "Младост" - жк."Трошево" бл. 47/помещение на Соц. подпомагане/,
р-н "Победа" - ул. "Самарско знаме" №1,
р-н "Одесос" - ул. „Алеко Константинов" 2.

Раздаването на продукти  започва днес в "Аспарухово", "Приморски", "Победа", "Владиславово" и поетапно през следващите дни за останалите райони и общини.

Неполучените продукти след края на програмата ще бъдат предоставени по списък, одобрен от Държавен фонд „Земеделие", на социални и психиатрични заведения на територията на област Варна.