Да се пораздвижим, правейки 170 неща

Животът

07-10-2013, 10:37

Снимка:

Summer Salsa Fest/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна се включва в Европейската седмица на движението

От днес започва Европейската седмица на движението, Варна е с най-богата програма в цяла Европа

От днес до 13 октомври Варна става част от Европейска седмица на движението. Заедно с над 20 клуба и организации в морската столица ще бъдат осъществени 170 дейности и прояви за варненци, които искат да живеят по-здравословно и да бъдат по-активни. Виж програмата тук>>>

Всеки ден от седмицата в различни точки на града спортни и танцови клубове, асоциации и училища ще отворят вратите си, за да посрещнат гражданите, които искат да изпробват дейностите им.

Йога за деца, възрастни и бременни, висяща йога, детски игри, зумба, салса, бачата, кизомба, суинг, танго, фламенко, рокендрол, народни танци, карате, капоейра, ирландски танци, спортно катерене, интензивно ходене, вело-излет, паневритмия, подводно плуване в басейн, игри на плажа, безопасно движение по пътищата, ролери, скейт, лонгборд, слаклайн, уейкборд. Това са само част от дейностите във варненската програма, които я правят най-богатата в нашата страна и в Европа. Координатор на инициативата е сдружение "Варненски младежки фестивал" – FUNCITY. 

Седмица на движението (MOVE Week) е част от Европейската кампания Сега се движим (Now We Move), която обхваща различни страни в Европа. Целта на кампанията е до 2020 година да провокира 100 милиона европейци да се занимават със спорт и физическа активност.