Генерална репетиция за Хелоуин - тази събота

Цените на костюмите варират от 30 до 250 лева

Среща с маски и костюми организират тази събота в Солидарния център във Варна. Партито ще е един вид генерална репетиция за предстоящия празник Хелоуин на 31 октомври. 

За събота вечер присъстващите трябва да са маскирани, а в името на оригиналността, всеки може да си направи маската сам. Тези, които ще пристигнат без дегизировка, ще могат да си я измайсторят на място.

Организаторите приканват гостите да си носят и костюми, подходящи за маскен бал. "Ще си направим страхотни снимки", обещават те.Партито, което е репетиция за нощта на Вси светии започва от 20:00 часа на 12 октомври. Мястото - Солидарен център, на ул. "София" 1. 

На връх празника пък и тази година почитателите на деня на Вси светии ще могат да се включат в Градския Хелоуин парад в Мол Варна. Там ще има конкурси за най-страховит костюм, най-атрактивен грим и за най-добре изработен фенер от тиква. В програмата на парада са включени още безплатни рисунки върху лице и арт работилница за изработка на тиквени фенери,  а специално декорирани зони ще предлагат разнообразни забави за децата и възрастни. 

За най-запалените почитатели на Хелоуин, карнавалните магазини имат огромен асортимент от костюми и аксесоари, подходящи за случая. Цените варират от 30 до 250 лева, в зависимост от това дали искате да сте Злата кралица, обикновена вещица, прогнило зомби, жабокът Кърмит или жената-котка. Аксесоарите, като шапки, метли и мечове за пиратите, в повечето случаи се продават отделно. 

Някои търговци предлагат и костюми под наем с доставка до дома, но се оказа, че е по-евтино че да си купиш дегизировката, отколкото да я наемеш за вечер. В пъти по-ниски са цените на костюмите за Вси свети, ако се поръчат от чужбина. 

Тези, които разполагат със сръчни ръце могат да си направят маскировката за Хелоуин сами. Добър старт ще бъдат уроците по изработване на маски тази събота в Солидарния център. 

Ето как да си направим маска