Срокът за колите в Морската изтича след седмица

Мисия Варна

23-10-2013, 13:29

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

8 коли вдигнаха от Морската градина

Режим, контрол и санкции за боклука в града

Кметът удължил времето обсъжданията на жaлбите заради Областна управа

"Поех ангажимент и продължавам да съм категоричен в позицията си за забрана на движението на коли в Морската градина". Това каза кметът Иван Портних по време на отчета на на стоте дни от управлението му. 

"Това което успяхме да направим досега е да засилим позициите на общинска полиция в парка. В историческото ядро вече не се допускат коли, а за да се регламентира това и в Салтанат тече нужната процедура", уточни той.

Срокът за обжалване на издадената от градоначалникът заповед изтече на 30 септември и след едноседмичен анализ от страна на юристите трябваше да се насрочи обществено обсъждане.

Кметът обаче удължил срокът до 30 октомври по две причини: за да бъдат привлечени представители на Общинския съвет в специалната комисия, както и да се включи в работата й Областна администрация, която събра експертен съвет по темата и дори взе страна по нея.

"Всеки казус се разглежда в детайли и след изтичането на срока - след седмица ще представим пълна и обективна картина какво се е случило през годините в Морската градината, кой, какво и как е направил там. Така ще бъде спазена процедурата, заради която досега в съда падаха всички заповеди за забрана, без никога да са гледани по същество", обобщи Портних.