Иван Портних: Никой не ми шепне в ухото

Сто дни управление отчете днес кметът

Първите сто дни от управлението  си отчете днес кметът на Варна Иван Портних. Той припомни предизборните си обещания и точка по точка докладва за свършеното досега. (Очаквайте подробности за улиците, данъците, европроектите, Морската градина и др.) 
Портних благодари за толеранса, който получил от гражданите, медиите и опонентите си за първите сто дни.

Той коментира и "задкулисието" на новото управление в общината: "Няма такова. Никой не ми шепне в ухото. Млад съм, имам амбиции и мога да развивам града така, че ние варненци да живеем на правилното място", каза Портних. 

Недоволни според него са тези, които са свикнали да не спазват правилата и качеството на им на живот зависи от това."Видях, че има много такива хора, недоволни че трябва да спазват правилата и логично те ще стават още повече. Недоволни са и тези, които очакват за сто дни промяна, като от революция. В условията на изборна демокрация обаче, това е невъзможно. За сто дни може и трябва да се покаже воля и визия и промяна", коментира кметът.

Иван Портних се присъедини към оценката на варненци за работата на администрацията. "Вярно е усещането, че административното обслужване в общината все още не е на нужната висота. Тази промяна обаче категорично ще настъпи", заяви той и гарантира максимално бърза реакция по всички сигнали и жалби.

"Сто дни са и много и малко. За този период бяха финализирани европроекти за над 70 млн. лева. Бяха решени проблеми, които са се влачили с години и ясно поставихме европейската перспектива на града, за която всички варненци да се обединим в усилията си", обобщи кметът.