Общината помага на Спартак Варна

От общината са категорични, че при тези промени ще се направи всичко възможно в бюджета за 2014 г. да бъдат предвидени между 150 и 200 хиляди лв

Община Варна ще финансира футболен клуб Спартак 1918, научи Varnautre.bg. Това ще се случи, след като в УС на клуба влязат нови хора. Това ще са спортни деятели и бивши футболисти. На 15 ноември е насрочено събрание на управителния съвет на Спортен комплекс Спартак, където ще се приеме вече взетото решение от Общинския съвет около 80% от печалбата на дружеството да отидат в посока футболния клуб. Представител на общината пък ще бъде назначен в Спортния комплекс като втори директор, който ще следи за приходите в дружеството.

От общината са категорични, че при тези промени ще се направи всичко възможно в бюджета за 2014 г. да бъдат предвидени между 150 и 200 хиляди лв. за дофинансиране на издръжката на Спартак Варна. Освен това се очаква в клуба да влязат и около 100 000 лв. пари от спортния комплекс. Общината пък ще съдейства и за намирането на спонсори, които да дофинансират отбора, като след нова година той да разполага поне с 300 000 лв. бюджет за 2014 г.