Родители скочиха срещу местенето на Спортното в "Бозвели"

Мисия Варна

30-10-2013, 10:52

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спортното в "Бозвели", директорката не знае

За часове подписка срещу школската рокада събра над 180 парафа

Подписка срещу идеята Спортното училище да бъде преместено в в СОУ "Неофит Бозвели" започнаха родители на деца, обучаващи се в средното школо.

"Ние, родителската общност на Второ СОУ "Неофит Бозвели” – град Варна с изненада разбираме, че се закрива нашето училище, за да се настани в сградата му СУ "Георги Бенковски". Това е безпрецедентна игра със съдбите на нашите деца и отказ на конституционното им право на достъп до качествено образование. Второ СОУ "Неофит Бозвели" е квартално училище, създадено с труда и любовта на нашите майки и бащи преди повече от 30 години. Ние го поддържаме с голяма грижа, за да се учат в него нашите деца и внуци. Изградили сме база за целодневно обучение и отдих, спорт и извънкласни дейности по интереси, подготвителни групи за деца на 5 и 6-годишна възраст.

Недоумяваме защо трябва да се закрие изградена и утвърдена вече база, даваща спокойствие на нас -родителите. Не възпрепятствайте качественото образование и не ограничавайте правата на 580 деца от кв. "Младост", заради нечии икономически интереси! Та нали и нашите деца са жители на град Варна и пълноправни български граждани. Ние, родителите заявяваме, че ще защитим правата и интересите на нашите деца с всички позволени от закона средства", предупреждава родителската общност от Второ СОУ. Подписката е публикувана в peticiq.com, където само за часове вече са събрани над 180 подписа.