#ДАНСwithme се връща във Варна

Мисия Варна

02-11-2013, 11:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сборен пункт пред общината, в 18:30 часа

Антиправителствените протести се възобновяват във Варна. След няколкомесечно затишие #ДАНСwithme се завръща в морската столица. Демонстрацията под надслов "Орешарски върви си" е насрочена за днес от 18:30 часа. Сборният пункт е общината. Протестът е организиран във Фейсбук. На страницата на събитието до момента участие са заявили около 130 души. 

"Да покажем, че сме солидарни с протестните действия на нашите сънародници! Нека излезем навън и покажем, че Варна подкрепя общата кауза, а именно да направим България нормална страна, в която действат правила, еднакви за всички, и да пратим в историята корумпирания и некадърен политически елит, принадлежащ към мафията, ограбваща всички нас.

Срам ме е да гледам безучастно хилядите по площадите в София. Срам ме е да слушам по новините за смелите и достойни млади хора, които се борят за бъдещето ни, докато варненските студенти пишат безумни декларации, опивайки се да прикрият собствената си нерешителност. Срам ме е да гледам как пенсионери даряват от собствения си залък за каузата на ранобудните студенти, докато ние апатично се разхождаме из Морската градина, сякаш всичко това е някъде далеч и не ни засяга. А Вас?", пишат организаторите на протеста.