Черно море фаворит срещу Ботев

Гонзо си връща на "жълто-черните"

Отборът на Черно море е фаворит в първия мач от турнира за Купата на България с Ботев Пловдив. Колкото и самовлюбено да звучи това твърдение, продиктувано от еуфорията след успеха над ЦСКА с 2:1 в мача за първенство, моряците имат всички аргументи за победа на Тича в четвъртък. Първият е дупката, която се отваря в защитата на Ботев след наказанието на Бобан Грънчаров, който е с червен картон от мача с Литекс. По всяка вероятност като партньор в центъра на отбраната на Спрокел ще е Елведин Джинич, който не успя да се наложи в състава на Мъри, въпреки че именно той го доведе в при "жълто-черните". Словенецът е доста бавен и трудно поврътлив и определено ще е дупката в състава на Ботев.

Друг коз за моряците ще е малкото фенове, които ще дойдат на Тича. Очакват е не повече от стотина души да подкрепят "канарчетата" в мача срещу Черно море, заради работния ден и голямото разстояние до морската столица. Така Ботев ще е без 12-ия си играч във Варна, който е и един от основните мотиватори за футболистите на Мъри.

Треньорът на моряците Георги Иванов пък е един от най-руганите личности от бултрасите, като причините за това са няколко. Едната е, че вкарвал гол във вратата на Ботев с фланелката на Локо Пловдив и факта, че е левскар, което е не по-малко омразно за привържениците на канарите. Припомняме, че Гонзо бе уцелен с бутилка в двубоя за първенство, в който жълто-черните" спечелиха с 2:0 в Пловдив. Тогава наставникът на варненци не подаде оплакване, но със сигурност ще иска да се реваншира сега. За това срещата за Георги Иванов с Ботев ще е малко по-специална този път.