Черно море без Гонзо срещу Ботев

Дисципа наказа наставника на моряците заради изритана бутилка на мача с ЦСКА

Дисциплинарната комисия към БФС наказа старши треньора на Черно море Георги Иванов с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за една среща. Освен това Гонзо ще тrябва да заплати и глоба в размер на 500 лева. Причината е изритана от наставника бутилка с минерална вода по време на домакинския мач с ЦСКА, спечелен от моряците с 2:1.

Така Гонзо няма да може да води отбора си във важния първи осминафинал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) в четвъртък на „Тича”. Неговите функции ще бъдат заети от помощниците му Ивайло Петров–Пифа и Емануeл Луканов.

Треньорите на ЦСКА Стойчо Младенов и Анатоли Нанков бяха наказани за два мача заради действията си по време на шампионатния двубой срещу Черно море. В заключителните минути на срещата на стадион „Тича“, двамата бяха отстранени от скамейката от главния рефер Станислав Тодоров заради оспорване на негово решение.

Така Младенов и Нанков няма да могат да водят тима си в мачовете срещу шампиона Лудогорец и Левски за Купата на България.