Адвокатът на Сумиста иска Цветанов за свидетел

Адвокат Николай Беров, който представлява Петър Стоянов - Сумиста в делото "Килърите", направи днес искане към Апелативния съд във Варна като свидетел по делото да бъде призован бившия вътрешен министър Цветан Цветанов

"Цветан Цветанов направи голяма пресконференция през 2010 година, за да каже, че Петър Стоянов е задържан заради убийството на Юри Гелев. Тогава Цветанов каза, че Сумиста е ръководител на престъпна група, отговорна за убийството на Галев и други. Искам Цветанов да отговаря на базата на какви факти тогава казва, че Стоянов е свързан с убийството на Галев. Интересно е да се чуе дали Цветанов се е срещал с Петър Стоянов преди той да бъде задържан. Водени ли са разговори и на каква тема. Дали се срещал Цветанов и със свидетелите Стойчев и Трифонов по темата за ДЗИ банк", обяви адвокат Беров.

Юристът също така поиска да бъде призован като свидетел и Валентин Цоновски, който по това време е зам.-шеф на ГДБОП. Той трябвало да отговори на въпроса дали се е срещал с прокурор Ася Петрова - какво са си говорил и каква е била причината да провежда среща между държавен служител и магистрат.

"Искаме и отвод на Ася Петрова, защото е недопустимо един прокурор да бъде командирован за определено дело, а не за срок. Това е извън практиката. Явно се цели сега да се замажат нарушенията, направени при решенията на първа инстанция", добави Беров.

От своя страна Петър Стояно - Сумиста поиска Ася Петрова да остане до края на делото. "Хубаво е да се види как тя е скалъпвала обвиненията на първа инстанция и какво ще стане с тях до края на делото", обяви Сумиста.